1 Aralık 2008 Pazartesi

Okuduktan Sonra Yakın

İzlemeden önce: Coen kardeşler. Brad Pitt. John Malkovich.

İzledikten sonra: Zekice yazılmış bir senaryo. Muhteşem çizilmiş karakterler. Coen-vari komiklikler. Brad Pitt muhtemelen kariyerinin en iyi oyunculuğunu sergilemiş. Oscar ödüllerindeki hal ve tavırlarına gıcık olduğum ve kah Jodie Foster’a kah Cate Blanchett’a benzettiğim Tilda Swinton gerçekten çok güçlü bir oyuncu. Malkovich özlem gidermeye yetecek kadar gözüküyor ve gösteriyor. Filmde tüm yan rollerdeki oyuncular tanıdık yüzler. Spor salonundaki müdür, CIA şefi vs. Bu da filmin her saniyesini daha ilgi çekici kılıyor.

Tavsiye ederim. Issız adamın bıraktığı kötü tadı silmek için birebir. Issız Adam’da iki karton karakter izledik. Burada 5 dakika oynayan oyuncu bile kanlı canlı. Hafızanızda yer bırakıyor.
Coenlerin kendilerine has bir espri anlayışları var. Senaryolar yüksek zeka ürünü. Unutulmaz karakterler yaratıyorlar. Yalnız Coenleri büyük yapan bir başka şey daha var. O da çektikleri film sayısı. Hayranlarıyla arayı asla açmıyorlar. Her film belki bir bomba etkisi (İhtiyarlara Yer Yok, Lebowski vs) yaratmıyor ama hiçbir filmde boş geçmiyorlar. Orada Olmayan Adam veya Intolerable Cruelty kendi halinde filmler ama yine de izleyiciye bir gişe filminden fazlasını veriyorlar.

Hiç yorum yok: